Hidroizolacije

HIDROSTOP

Hidroizolacijski dvokomponentni premaz

HIDROSTOP prima je hidroizolacijski dvokomponentni premaz na bazi polimerne emulzije i cementa namijenjen za zaštitu i sanaciju betonskih površina koji su izloženi utjecaju prodiranja vode u prostorijama kao što su kupaonice, podrumi, terase, balkoni, bazeni i bazeni za tehničku vodu. HIDROSTOP se sastoji od komponente A i komponente B, komponenta A je tekućina na bazi polimera, komponenta B je siva praškasta masa na bazi cementa s dodatkom aditiva.
Priprema podloge: podloga mora biti čista i čvrsta bez tragova masnoća.
Priprema i nanošenje: Komponente miješati miješalicom dok se ne dobije homogena masa, ovako pripremljen materijal ostaviti da odstoji desetak minuta. HIDROSTOP prima se nanosi u tri sloja.
1 sloj: kompnentu A pomiješamo s komponentom B u omjeru 1:1 u čistoj posudi i pri tom dodamo na količinu komponente A 10 %vode. Na prethodno pripremljenu podlogu HIDROSTOP prima nanesemo četkom ili valjkom. 2 sloj: četiri-pet sati nakon što se osušio prvi sloj pripremimo drugi sloj u omjeru 1:2 (bez dodavanja vode) jedan dio komponente A dva dijela komponente B te tako pripremljenu masu nanesemo na površinu četkom ili valjkom u suprotnom smjeru od nanošenja prvog sloja. 3 sloj: nakon 24 sata nakon nanošenja drugog sloja pripremimo materijal u jednakom omjeru kao i drugi sloj te nanesemo na površinu četkom ili valjkom u suprotnom smjeru od nanošenja drugog sloja. Potrošnja: 0,6 kg/m^2 za jedan sloj, komplet pakiranja A+B je dovoljan za 6 m^2.
Pakiranje: komponenta A 5 kg (tekućina) komponenta B 7 kg (prah).
Skladištenje: čuvati od smrzavanja na temperaturi od +5 - +25.
Rok upotrebe: do 12 mjeseci u originalnom pakiranju.